Penajaan perlindungan Insurance
‘PUBLIC LIABILITY’ kepada penyokong.

139 Associates adalah satu agensi berdaftar dan telah dilantik mewakili Takaful Ikhlas Berhad. Pada bulan Jun 2015, 139 telah dilantik sebagai rakan takaful untuk Persatuan Pemain Bola Sepak Profesional Malaysia (PFAM).

Di bawah usaha dan inisiatif ini, buat pertama kalinya, pemain bola sepak Malaysia boleh mempunyai perlindungan perubatan yang betul untuk sebarang kecederaan atau penyakit. Lebih 250 pemain dari Liga Malaysia kini dilindungi di bawah program ini setakat ini. Pada bulan Januari 2017, 139 Associates yang mewakili Takaful Ikhlas Berhad dan Persatuan Bola Sepak Pulau Pinang (FAP) telah bersetuju untuk bekerjasama.

139 Associates bersetuju untuk melaksanakan Program Liabiliti Awam, yang berfungsi untuk melindungi peminat yang menonton perlawanan di Stadium Batu Kawan untuk 2017 musim. Peminat yang datang dan menonton permainan musim ini akan dilindungi, dari segi kecederaan tubuh badan / kecederaan sehingga RM 1 juta, sekiranya berlaku kekecohan, keganasan, atau apa-apa kemalangan yang tidak diingini.

FA Penang kini telah menjadi pelanggan terbesar korporat untuk 139 Associates, dan juga merupakan pelanggan terbesar bagi inisiatif PFAM dengan penyertaan dari Liga Super, Piala Presiden dan pemain Piala Belia.